ТЕСТ: ОТКРИЈТЕ ЈА ВАШАТА МЕНТАЛНА ВОЗРАСТ

//

Секој човек има 3 возрасти – хронолошката го покажува бројот на годините во кои бил на земјата, биолошката ја покажува состојбата на телото додека пак менталната возраст открива колку ни е „стар” нашиот мозок и на каков начин го перцепираме светот. Овие возрасти обично не се преклопуваат кај повеќето луѓе.

Решете го овој тест и видете колку е стар вашиот мозок. Единствено што треба да направите е да одговорите на неколку прашања да ги запишете буквите и да видите колку поени ви донесла секоја буква. Кога ќе ги соберете поените, прочитајте што покажуваат резултатите за вас:

1. Која боја е најдоминантна на сликата?

2. Изберете розова нијанса:

3. Дали оваа фотографија е црно- бела?

4. Кој од залезите најмногу ви се допаѓа?

5. Изберете нијанса на сино:

6. Која боја ја забележавте најпрво?

7. Изберете боја:

8. Која од овие бои за вас е најсилна?

Одговори:
1. Која боја е најдоминантна на сликата?
A = 4; Б = 5; C = 1; D = 2; Е = 3

2. Изберете розова нијанса:
A = 3; Б = 2; C = 1; D = 5; Е = 4

3. Дали фотографијата е црно-бела?
A = 5; Б = 0

4. Кој од залезите најмногу ви се допаѓа?
A = 3; Б = 2; C = 4; D = 15. Изберете нијанса на сино:
A = 2; Б = 4; C = 3; D = 5; Е = 1

6. Која боја ја забележавте најпрво?
A = 1; Б = 4; C = 5; D = 3; E = 2

7. Изберете боја:
A = 2; Б = 4; C = 5; D = 1; Е = 6; F = 3

8. Која од овие бои за вас е најсилна?
A = 4; Б = 2; C = 1; D = 5; Е = 3

Дали ги собравте поените? Тогаш е време да ја дознаете вашата ментална возраст:

7-12 поени
Вашата возраст е сè уште прилично кревка! Немате ниту 20 години. Вие сте како безгрижен тинејџер, без оглед на вашата хронолошка возраст.

13-20 поени
Вие сте 20-29 години. Луѓето во оваа група се активни, креативни и полни со живот. Може да се каже дека веќе сте возрасни, но преземањето на ризици сепак ве прави да се чувствувате добро.

21-28 поени
Вие сте 30-39 години. Сѐ уште сте активни и многу љубопитни. Вие сте личност која сака да испроба нови нешта, но во исто време сте и многу одговорна и пристапувате внимателно кон животот.

29-35 поени
Вие сте 40-49 години. Ова значи дека сте доволно зрели и многу сте преживеале во животот. Благодарение на тоа, знаете кои сте и што сакате.

36-40 поени
Постари сте од 50 години. Луѓето во вашата група се мирни, рационални и мудри. Вие уживате во малите нешта и за вас на прво место се удобноста и хармонијата.Претходна статија

БУГАРИЈА ЌЕ ДОБИЕ ПЛУС 700 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ ПО 2020 Г.

Следна статија

ВЛАДАТА ОБЈАВИ ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВАТА ГОДИНА ОД СВОЕТО РАБОТЕЊЕ

Најново од Истакнато

Кога идентитетот е бетон

Пишува: Ѓорѓи Трендафилов Вчерашниот фудбалски натпревар меѓу Северна Македонија и Бугарија е одличен настан за крај