This Hubble Space Telescope image represents the largest, most comprehensive "history book" of galaxies in the universe.The image, a combination of nearly 7,500 separate Hubble exposures, represents 16 years' worth of observations.The ambitious endeavor, called the Hubble Legacy Field, includes several Hubble deep-field surveys, including the eXtreme Deep Field (XDF), the deepest view of the universe. The wavelength range stretches from ultraviolet to near-infrared light, capturing all the features of galaxy assembly over time.The image mosaic presents a wide portrait of the distant universe and contains roughly 265,000 galaxies. They stretch back through 13.3 billion years of time to just 500 million years after the universe's birth in the big bang. The tiny, faint, most distant galaxies in the image are similar to the seedling villages from which today's great galaxy star-cities grew. The faintest and farthest galaxies are just one ten-billionth the brightness of what the human eye can see.The wider view contains 100 times as many galaxies as in the Hubble Ultra Deep Field, taken in 2004. The new portrait, a mosaic of multiple snapshots, covers almost the width of the full Moon. Lying in this region is the XDF, which penetrated deeper into space than this legacy field view. However, the XDF field covers less than one-tenth of the full Moon's diameter.

ТЕСТ: ЖИВОТНОТО ШТО ГО ВИДОВТЕ НАЈПРВО ЈА ОТКРИВА ВАШАТА НАЈДОБРА КАРАКТЕРНА ЦРТА

//

Коала
Ако првото животно што сте го виделе е коала, вашата најдобра карактерна црта е вашата внатрешна сила. Можеби изгледате слатко и невино, но откако ќе се налутите, вашата околина ќе запознае нова земја за која никогаш не мислеле дека постои. Она што луѓето не можат да го разберат за вас е тоа што одбивате да прекинете со минатото кога ќе одлучите да продолжите понатаму.

Жирафа
Ако животното што најпрво го видовте е жирафа, вашата најдобра карактеристика е тоа што имате мирен карактер. Додека многу луѓе се грижат непотребно, вие сте мирни и не го сакате стресот. Луѓето сакаат да бидат околу вас затоа што секогаш е опуштено.

Прсе
Ако сте виделе прасе, најдобрата карактеристика што ја поседувате е вашата смисла за хумор. Без разлика дали сте во канцеларија или со пријателите, секогаш ги терате луѓето да се насмевнат.

Патка
Ако првото животно што го видовте е патка, тоа кажува за вас дека сте многу верна личност. Луѓето на кои им дозволувате да бидат до вас се среќни затоа што имаат вистински пријател.

Мачка
Ако сте виделе мачка, најдоброто нешто за вас е вашата способност да ги користите вистинските зборови. Можеби не зборувате многу, но ако одлучите да го сторите тоа, сите ве слушаат ентузијастички. Свесни сте и дека тишината исто така има голема тежина.Слон
Ако животното што го видовте прво е слон, тогаш вие сте личност која сака да вклучува луѓе во неговиот живот. Вие сте екстроверт. Најдобро се чувствувате кога имате нови и интересни луѓе околу вас.

Мечка
Ако првото животно што го видовте е мечка, вашата најдобра карактеристика е вашата храброст. Вие сте храбри и мислите дека е срамно да имате страв, но запомнете дека храброста не значи дека не треба понекогаш да се плашите. Тоа значи дека напредувате и покрај вашите стравови. Не се сомневате во вашите одлуки и ова е многу редок квалитет.

Був
Ако животното што го видовте прво беше був, тогаш најдобрата карактеристика што ве опишува е дека сте интелигентни. Вие сте духовити и не сакате да го задржите вашето знаење и шеги само за вас. Луѓето честопати ви поставуваат прашања затоа што не само што сте паметни, туку сакате и да продолжите да учите нови работи. Вашата страст за знаење ги инспирира луѓето околу вас.

Претходна статија

АКО НЕ ВЕ ЗАДРЖУВА НИШТО ВО ЉУБОВНАТА ВРСКА, ЗАМИНЕТЕ!

Следна статија

АКО НЕ ЗНАЕТЕ ДА ТРЧАТЕ, ОСТАНЕТЕ ДОМА! :)

Најново од Истакнато