| |

ТРАМП ДО УНИВЕРЗИТЕТИТЕ: УКИНЕТЕ ГО АНТИСЕМИТИЗМОТ АКО САКАТЕ ПАРИ

Американскиот претседател, Доналд Трамп, потпиша извршна наредба за забрана на федералните фондови наменети за универзитетите и колеџите, кои дозволуваат антисемитизам. Како што се наведува, наредбата е насочена кон сузбивање антисемитистички малтретирања на факултетскте кампуси, кои неговата администрација ги опишува како растечки проблем.

„Ако сакате да прифатите огромен износ долари од државата што ги добивате секоја година, морате да го одбиете антисемитизмот. Многу е едноставно“, им порача Трамп на универзитетите.

Насловот 6 од Законот за граѓанските права забранува дискриминација врз основа на раса, боја и национално потекло во програми и активности што добиваат федерална финансиска помош.

Слични Објави