|

Тренчевска: Активноста на младите води до прогресивни промени

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, оствари средба со Сојузот на извидниците.

Средбата беше во пресрет на активностите што министерката во следниот период треба да ги реализира за охрабрување на младите за поголемо учество во општествените процеси, како и за вклучување на што поголем број на млади во активности кои се поврзани со спортот, истражувањето и креативноста, кои позитивно ќе влијаат на нивното ментално здравје.

Од страна на претставниците на Сојузот информираа дека постојат веќе 70 години и дека секоја година традиционално организираат смотра, која ги заокружува нивните активности.

На средбата беше разговарано за идна соработка помеѓу Министерството за труд и социјална политика и Сојузот на извидниците.

Според она што беше дискутирано, соработката треба да биде во насока на мотивирање и охрабрување на младите да бидат поактивни фактори во општеството.

Слични Објави