УБАВО СИ КАЖАА ВО „ДАМБО“

////

Не е возможно да сте израснале во личноста којашто сте денес без да сте го изгледале легендарниот и неповторлив долгометражен цртан филм на Дизни „Дамбо“. Цртаниот можеби е постар, датира од далечната 1941 година, но пораката што ја испраќа е силна, топла и севременска: можете да пребродите апсолутно сè, само ако верувате во себе.

Ако сè уште се сеќавате на филмот, има еден дел каде главниот лик, слончето Дамбо, се капе у ужива во корито полно со вода и меурчиња. Најпрвен тоа полека и љубопитно влегува во водата за потоа да се нурне и да почне да изведува типично детски лудории. И покрај тоа што во Дизни се познати по тоа што многу студиозно навлегуваат во создавањето на секој од своите ликови, пред да го најдеме ова кратко клипче од слонче што ужива во корито вода, никогаш немаше ни да претпоставиме дека можеле толку да бидат во право. Погледнете!

 

  Претходна статија

ДЕМИ ЛОВАТО Е НОВАТА ЕЈМИ ВАЈНХАУС?

Следна статија

ПОЖАРОТ ВО АТИНА СЕПАК БИЛ ПОДМЕТНАТ?

Најново од Магазин