|

Украина со нов план, Русија не го прифаќа

Украина го претстави новиот нацрт-договор со Русија, кој се разликува од оној што беше претставен на преговорите во Истанбул.

Ова денеска го соопшти шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров.

„Новата украинска верзија на договорот не наведува дека безбедносните гаранции на Украина не важат за Крим и Севастопол, па затоа Украина предлага лидерите на двете страни да разговараат за тие територии, што е неприфатливо за Русија“, рече Лавров.

Извор: Temite

Слични Објави