„УРБАНИ ПАГАНИ“ ГО „НАПАДНАА“ СКОПЈЕ

Синоќа во 20.00 ч. во Младинскиот културен центар во Скопје беше отворена групната изложба “Урбани пагани”. На изложбата се изложени 50 дела изработени во најразлични техники: слики, колажи, цртежи, графики, фотографии и склуптури. Изложбата ќе биде отворена до 20 септември.

Свои дела претставија уметниците: Стефани Христов (апликант), Горазд Христов, Игор Љубовчевски – Љубац, Весна Ничевска, Гордана Винчиќ, Пјаф Макс, Дарко Богданов и Смиле Цветановски.

„Вчера вечер на отварањето на изложбата ”Урбани пагани” во МКЦ и универзумот конспирираже за една волшебна ноќ со млада месечина, мистичен галоп на повардарецот и небото со својот необјаснив раскош.

Уште на почетокот најзабележлителна беше големата посетеност и љубопитност кај помладата публика од градот. Дружбата беше прекрасна помеѓу посетителите и авторите на изложените дела. Голема благодарност до Град Скопје, МКЦ и Горјан Ѓоргиев кој несебично се погржи изложбита и проектот да се остварат професионално. Поздрав до сите од учесниците: Весна Ничевска, Горазд Христов, Гордана Винчиќ, Дарко Богданов, Игор Љубовчевски, Смиле Цветановски и Стефани Христов. Како и од гостите учесници: Горан Јованов, Марија Домазетовска (Пјаф Макс) и Татјана Спасовска.Оние кои не беа во можност да присуствуваат на са самото отварање ќе можат да ја погледнат изложбата се до 20-ти септември“, изјавија за нашиот портал уметниците, Гордана Винчиќ и Игор Љубовчевски – Љубац.

Претходна статија

ИЗЛОЖБАТА „УРБАНИ ПАГАНИ“ УТРЕВЕЧЕР ЌЕ БИДЕ ПРЕТСТАВЕНА ВО МКЦ

Следна статија

ИЗЛОЖБА: „ЛЕТНИ ПРИКАЗНИ“ ВО ДАУТПАШИН АМАМ

Најново од Култура