| |

(Видео/галерија)Бугарското знаме го осветли центарот на градот Чикаго

Бугарскиот трибагреник годинава симболично го подигна проф. д-р Иво Цветанов, раководител на клиниката за трансплантологија на Универзитетот во Илиноис и поранешен бугарски гардист, јавува БГНЕС.

Националната химна ја изведе талентираната Џулија Арагон, а бугарското знаме го претстави Бугарско-американската полициска асоциација. Прославата за одбележување на бугарскиот државен празник вклучуваа концерт и осветлување на највисоката зграда во градот во светите бои за секој Бугарин: белата, зелената и црвената!

Проследете ги обраќањата на генералниот конзул на Бугарија во Чикаго Светослав Станков и проф. д-р Иво Цветанов.

Галерија од настанот можете да погледнете на Facebook страницата на Бугарскиот генерален конзулат во Чикаго.Слични Објави