(Видео) Љубчо Куртелов раскажува за спасувањето на 25 бугарски војници од охриѓани во октомври 1944 г.

//

Љубчо Куртелов од Охрид во емисијата „Памет без давност“ на бугарската телевизија Евроком, раскажува за спасувањето на 25 бугарски војници од охриѓани во октомври 1944 г., подвиг што е инспирација за повеста „Охридска балада“.Претходна статија

Во Софија е промовиран зборникот со народни песни „Гердан“на Блаже Тренески- едно продолжување на делото на браќа Миладиновци

Следна статија

(Видео) Прекрасните Бисера и Лидија- убавите лица на бугарскиот фолклор

Најново од Видео