(ВИДЕО) МЛАДЕН ЧАДИКОВСКИ: ПОЛИТИЧАРИТЕ СЕ ГЛАВНИ КРЕАТОРИ НА ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ

Ширењето на дезинформации е едно од најголемите зла со кои се соочуваме ние како новинари, но и општеството воопшто. Изворот на лажните вести и пропагандата се политичарите, вели во интервју за Зум, претседателот на Здружението на новинари на Македонија Младен Чадиковски.

loading...

Погледнете го разговорот со Чадиковски, кој одговара и на прашања за нападите врз новинарите, редизвиците на новинарството во 2021 година и најавите за повторно враќање на можноста јавните институции да се рекламираат во медиумите.

Извор: zoom.mk

loading...