|

(Видео) Непозната Бугарија – „Чудата и мистериите на Рилскиот манастир“

Во рубриката „Архивите зборуваат“ ви го прикажуваме филмот од далечната 2007 година, посветен на Рилскиот свет. Во Бугарија има особено важни, дури и свети места кои се еманација на бугарската духовност и вера. Едно од нив е Рилскиот манастир. Толку многу е напишано и покажано за ова свето место што секое ново искуство е вистински предизвик, затоа „Чудата и тајните на Рилскиот манастир“ е поинаков и љубопитен поглед врз неговата историја.

Сценарио: Кузман Петров и Валери Јаков
Снимател: Феодор Сургов
Режисер: Румјана Ангелакова
Продуцент: БНТ Благоевград 2007 г.

Слични Објави