(Видео)Нешков: Ако некој посегне по правата на македонските Бугари, Бугарија нема да биде сама

///

„Бидете сигурни дека кога некој ќе посегне по правата на Бугарите, Бугарија нема да биде сама. Филмот од 19 година , Бугарија да се посочува како библиски непријател на Македонија е завршен одамна. Македонија сака да биде дел од семејството каде што е Бугарија. И кога се посегнува кон човековите права, Бугарија нема да биде единствената земја која што ќе реагира. Мислам дека ќе биде пострашно кога ќе почнат да реагираат во Париз, во Берлин, во Брисел и на други места и во многу земји од поранешна Југославија“, изјави во ексклузивно интервју за порталот Трибуна, сопственикот на бугарската информативна агенција БГНЕС Љубчо Нешков.

Нешков тврди дека македонското општество е жртва на институционална манипулација, бидејки политичката елита во земјата го лаже дека некој сака да му го одземе идентитетот. Според сопственикот на БГНЕС тоа е класичен пример за говор на омраза од страна на власта во Скопје насочен кон Бугарија и Бугарите.Што уште кажа Љубчо Нешков во своето специјално интервју за нашиот портал погледнете во видеото што следи:

Претходна статија

(Видео) Колев пред БГНЕС: Според законите на РС Македонија, Бугарите не постојат

Следна статија

Крсте Мисирков- од икона на македонизмот до вистински Бугарин

Најново од Видео