(ВИДЕО) НОВО ЧУДО ВО КИНА – ОД ЛОНДОН ДО ПАРИЗ ЗА 47 МИНУТИ! ВОЗ РАЗВИВА БРЗИНА ДО 620 КИЛОМЕТРИ НА ЧАС!

Кина претстави прототип на супер брз воз, за ​​кој неговите креатори велат дека може да достигне брзина од 620 километри на час. Овој воз е двојно побрз од возот „Еуростар“ и со таа брзина би можело да се стигне од Лондон до Париз за 47 минути, објави „Дејли меил“.

Кинеското „сообраќајно чудо“ е прво од ваков вид во светот и е направено исклучиво под домашна режија, а правењето прототип долг 21 метар чинело околу 7,5 милиони евра.Слични Објави