(ВИДЕО)П. КОЛЕВ: МАКЕДОНИЈА Е ПОВЕЌЕ ФЕУДАЛНА ТЕРИТОРИЈА, ОТКОЛКУ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА

//

Претседателот на Граѓанско Демократската Унија, Петар Колев, во интервју за битолската телевизија Тера истакна дека за да стане Македонија навистина република, е потребна промена на политичкиот систем.
Според Колев во Македонија ништо не зависи од пратениците туку, 2-3 феудалци-лидери коишто седнуваат на една маса и се договараат кој да оди во притвор, кој да оди во затвор и кој каква функција да добие.
„Македонија е роб на 2-3 партии, коишто под некаква форма се изградени до таков систем, што ја држат во заложништво целата земја“, вели Петар Колев.Претходна статија

ГЕРОСКИ: КРИВИЧНО ДА СЕ ГОНАТ ДОНЧЕВ И ФИЛИПЧЕ НЕ САМО НОВИНАРОТ ОД „ИНФОМАКС“

Следна статија

ГДУ-ОХРИД: ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ Е СО ВРЗАНИ РАЦЕ, НО ОДВРЗАНИ ЏЕБОВИ, КОГА СЕ РАБОТИ ЗА НЕЛЕГАЛНИТЕ ПЛАЖИ

Најново од Вести