(Видео)Перев: РС Македонија не сака да го прифати гласот на разумот

//

„Македонија не сака да го прифати гласот на разумот. Во Македонија се води жестока кампања против македонските Бугари, кои отворено го истакнуваат својот идентитет“. Ова за Бугарската национална телевизија го изјави Владимир Перев, истакнат македонски Бугарин и редовен колумнист на порталот „Трибуна“.

Претходна статија

Џонев: Во Бугарија не постои усогласена приказна за спасувањето на бугарските Евреи

Следна статија

(Видео) Генчовска: Никој од МНР не отстапил и нема да отстапи од бугарската позиција за РС Македонија

Најново од Вести