(Видео) „Видливо и невидливо“: Како е да се биде Бугарин во Македонија?

/

✅ Како е да се биде Бугарин во Македонија?
✅ Дали Бугарите се разбудија како Македонци по завршувањето на Втората светска војна?
✅ Кои треба да бидат бугарските црвени линии во однос на Македонија?
✅ Дали е можен компромис и дали можат да се најдат точки меѓу Бугарија и Република Македонија?
✅ Дали сегашната македонска влада е искрена кон Бугарија?
✅ Дали е можно да се рестартира идејата за „Илирида“ во Тетово?

Одговорите на овие и на други прашања ќе ги дознаете од емисијата „Видливо и Невидливо“ на младиот бугарски историчар Кирил Илиев, кој вечерва разговараше со Илија Стојановски, син на еден легендарен Бугарин од Македонија, Јован Стојановски-Рибарот.Претходна статија

Браќа Македонци, имате ли достоинство?

Следна статија

(Видео) Петар Колев: Говорот на омраза кон Бугарија го живееме секој ден во РС Македонија

Најново од Видео

(Видео) Бугарскиот амбасадор Ангел Ангелов: Општина Штип ќе се вклучи во иницијативата „Стоп за домашното насилство-Биди храбра“ на мојата сопруга Билјана

Неговата екселенција Ангел Ангелов, амбасадор на Република Бугарија во РС Македонија ја изрази својата благодарност и