ВЛАДАТА НА РМ ЌЕ ГО ДОСТАВИ ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА РАТИФИКАЦИЈА НА ДОГОВОРОТ СО РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА

//

На денешната, редовна 74 седница, Владата на Република Македонија го разгледа и усвои Предлог – закон за ратификација на Конечната спогодба за решавање на разликата како што е опишана во резолуциите на Советот за безбедност на Обединетите нации 817 (1993) и 845 (1993), престанување на Времената спогодба од 1995 година и воспоставување на стратешко партнерство помеѓу страните, на предлог на Министерството за надворешни работи.

Предлог-законот за ратификација ќе биде доставен до Собранието на Репубика Македонија. 

Претходна статија

СОБРАНИСКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ИНТЕРПАРЛАМЕНТАРНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ПРАГА

Следна статија

ЈА ЗАПАЛИЛЕ КОЛАТА НА ПРАТЕНИКОТ ХАРИ ЛОКВЕНЕЦ ОД ПРИЛЕП

Најново од Вести