|

ВМРО-ДПМНЕ: Втора недела учениците немаат учебници, власта осакати цели генерации

„Втора недела учениците немаат учебници, власта осакати цели генерации. Секоја година со СДС и ДУИ на власт нема учебници и по неколку месеци.

Учениците наместо книги како материјал за учење добиваат скрипти, како што беше примерот минатата година.

Основните работи кои власта треба да ги обезбеди во образованието како учебници и свидетелства со СДС и ДУИ станаа луксуз.

Нејасно е што прави власта цела година, неколку години по ред, и како еднаш не го погодија времето кога треба да бидат спремни учебниците.

Со СДС и ДУИ образованието пропаѓа од ден во ден, потребни се промени, грешките и пропустите кои ги прават се катастрофални за Македонија“.

Соопштение на ВМРО-ДПМНЕСлични Објави