ВО БОЛНИЦА ВО АРИЗОНА 16 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗАБРЕМЕНИЛЕ ИСТОВРЕМЕНО

Забава Магазин Разно Свет Убавина&Здравје

Во медицинскиот центар „Банер дезерт медикал центар” во Аризона, 16 медицински сестри ја соопштија својата бременост. Фотографиите и видеата на идните мајки беа објавени на Фејсбук од Ешли Аткинс, член на болничкиот персонал која исто така е бремена.

Според неа, децата треба да се родат помеѓу октомври и јануари.

Медицинските сестри увериле дека никој не планирал масовно породилно отсуство. Следната недела тие сакаат да организираат заеднички „бејби шауер“ – забава каде што идните мајки го објавуваат полот на детето и добиваат подароци.

Времетраењето на родителското отсуство во Аризона е 12 недели.