ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ИНФОСЕСИИ ЗА ПРОГРАМАТА „КРЕАТИВНА ЕВРОПА“

/

По одржаните заеднички Инфосесии за Креативна Европа (Култура и МЕДИА) во Куманово, Битола, Тетово и Струмица, од 20 до 23 јули 2018 година Канцеларијата за Креативна Европа ќе организира серија настани во Охрид.

На 20   јули со почеток во  11 часот во Општинската сала во Охрид со м-р Билјана Прентоска од Министерствота за култура ќе се одржи „Инфо сесија за Креативна Европа – Потпрограма Култура, Категорија: Проекти за соработка“. Програмските активности продолжуваат во 13 часот во Филмската академија во Охрид ќе се одржи Конференција на тема: „Важностa на регионалната соработка и копродукции во контекст на земји со низок продукциски капацитет и примери на успешни МЕДИА проекти од регионот“. На настанот ќе бидат присутни претставници на Канцелариите за Креативна Европа – МЕДИА на Хрватска, Словенија, Србија и Црна Гора. На 21 јули, со почеток во 12 часот во Филмската академија во Охрид превидени се индивидуални консултации за Креативна Европа – Култура и МЕДИА.

На 22 јули со почеток во 24.00 часот на плажата „Оревче“ е превиден музички перформанс со Фолтин и DJ Rootboy за затворањето на Beach Film Festival во организација на Канцеларијата за Креативна Европа – МЕДИА.

Претходна статија

ЗА ИДЕНТИТЕТСКИТЕ РАБОТИ

Следна статија

НОВИТЕ КОНЦЕСИИ ГАРАНТИРААТ ЗАШТИТА НА РИБИТЕ ВО РИБОЛОВНИТЕ ВОДИ

Најново од Истакнато

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи