ВО ОХРИД ЗАПОЧНА УРИВАЊЕ НА ХОТЕЛ ДИВОГРАДБА НА САМИОТ БРЕГ НА ЕЗЕРОТО

Започна уривањето на хотелот дивоградба изграден на самиот брег на охридското езеро.

Како што објави „Охрид 1“, сопственикот на објектот крајно совесно и културно замолил да се повлече полицијата и да се почне со уривањето на објектот спроведувајќи го решението за уривање кој го добил од општина Охрид.