(ВО ЖИВО) ЗАЕВ СЕ ДОГОВОРИ СО АХМЕТИ: ВЛАДАТА ЌЕ ЈА ПРЕДВОДАМ ЈАС СО ПОЛН ЧЕТИРИГОДИШЕН МАНДАТ

Постигнат е договор со ДУИ , рече пред малку лидерот на СДСМ , Зоран Заев. Договорот ќе биде доставен до највисоките органи на СДСМ и ДУИ , рече Заев на прес конференцијата пио средбата со Алчи Ахмети.

Заев ги престави деловите од договорот , а еднба од договорените точки е укинување на Пржинската влада. Лидерот на ДУИ , Али Ахмети изјави дека е сигурен дека денешната одлука ја очекуваа многу граѓани.