ВОЈНИЦИ ЌЕ СТАНУВААТ ЗАТВОРСКИ СТРАЖАРИ ЗА ДА НЕ ОДАТ ВО ПЕНЗИЈА

Од утре 97 војници ќе бидат распоредени да се грижат за безбедноста во затворите низ државава. Така треба се реши на војниците, кои со 45 години старост требаа да одат во пензија.

За новата работа, војниците нема да одат на дополнителна преквалификација, бидејќи се веќе обучени.