Втора самостојна изложба на Тони Попов – „Само сенка на она што доаѓа“

/

На 17 јануари од 20 часот во Јавна соба ќе се одржи втората самостојна изложба на Тони Попов, со наслов „Само сенка на она што доаѓа“. Ова е серијал на слики од “Апстрактна поезија”, која е чекор надвор од комфорната зона, крик на лузните кои копнеат за исцеление, обид на смртното да ѕирне во вечноста.

Тони Попов е самоук сликар кој со сликарство се занимава од 2011 година. Неговиот талент, вештина и контемплативна креативност се забележани од љубителите на сликарството, но и од уметничките критичари уште во неговите први дела. Неговите слики досега се продадени во единаесет земји.  (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Епохата на естетскиот плурализам – дебата за критиката

Следна статија

Општините должат над 100 милиони евра, а долговите не можат да се наплатат

Најново од Вести