Епохата на естетскиот плурализам – дебата за критиката

/

По повод 90-годишнината од раѓањето на академик Милан Ѓурчинов, Друштвото на писателите на Македонија организира трибина под наслов „Епохата на естетскиот плурализам – дебата за критиката“, во која ќе учествуваат академците Влада Урошевиќ и Али Алиу, како и докторите Елизабета Шелева, Лидија Капушевска Дракулевска и  Димитрија Ристевски.

На трибината, што ќе се одржи непосредно по одбележувањето на 71-годишнина од формирањето на Друштвото на писателите на Македонија, 13 февруари, претседателот на македонската писателска асоцијација Веле Смилевски на Милан Ѓурчинов ќе му предаде Повелба на ДПМ по повод неговото 60-годишно членување во оваа асоцијација.  (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Враќања со победи на Ѓоковиќ и Вавринка, Раониќ елиминиран во Мелбурн парк

Следна статија

Втора самостојна изложба на Тони Попов – „Само сенка на она што доаѓа“

Најново од Вести