ВТОРОСТЕПЕНА КОМИСИЈА ЌЕ РАЗГЛЕДУВА ЗОШТО ПАЦИЕНТ КОЈ Е КИСЛОРОДНО ЗАВИСЕН СО КОВИД ДОБИЛ САМО ТРИ ДЕНА БОЛЕДУВАЊЕ

/

Сопругата на пациентот, Петранка Андреевска-Нацевска изјави дека е шокирана што нејзиниот сопруг добил само три дена боледување, иако до пред неколку дена бил хоспитализиран, прво на државно во Клинички центар на ОРЛ, а потоа во приватната клиника „Жан Митрев“ каде што го однеле на своја иницијатива.

Откако „Слободен печат“ објави дека Лекарска комисија му дала само три дена боледување на пациент отпуштен од приватна болница со ковид, а кој е кислородно зависен, Министерството за здравство информира дека случајот ќе се разгледува на второстепена комисија.

„Секој пациент има право да ја обжали одлуката на второстепена комисија. Случајот ќе се разгледува н авторотстепена комисија. Одлуката на првостепената комисија не е конечна”, велат оттаму.

Токму Второстепената комисија по одржаната седница, одлучила боледувањето на пациентот да му се продолжи.Целиот напис прочитајте го овде.

Извор: Слободен печат

Претходна статија

БОРИСОВ: ЕУ Е НАЈДОБРОТО МЕСТО ЗА ЖИВЕЕЊЕ ВО СВЕТОТ

Следна статија

РАДЕВ: УКАЗ ЗА ПРИВРЕМЕНА ВЛАДА НАЈРАНО ВО ВТОРНИК

Најново од Вести