ЗАЕВ: КАКО ОПШТЕСТВО МОРАМЕ ДА СОЗДАВАМЕ МЕХАНИЗМИ НА ЗАШТИТА ОД ПАНДЕМИЈАТА НА ЛАЖНИ ВЕСТИ

За жал, сериозен дел од амбиентот на фалично информирање се политичките изјави од најголемата опозициска партија кои сѐ почесто се демантирани од држави и влади од ЕУ и од демократскиот свет, вели Заев.

loading...

Имаме заедничка, голема обврска и одговорност да се спротивставиме на дезинформациите и да ги спречиме штетите кои ги нанесуваат лажните вести. Затоа еден од нашите приоритети во „Акција21 – Европски стандарди дома“ е Стоп за дезинформациите, објави на ФБ премиерот Заев.


loading...

Заев вели дека за жал, сериозен дел од амбиентот на фалично информирање се политичките изјави од најголемата опозициска партија кои сѐ почесто се демантирани од држави и влади од ЕУ и од демократскиот свет.