| |

ЗАЕВ СО ГРИЖА ЗА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО И ИДЕНТИТЕТОТ

„Со грижа и заштита на културното наследство го јакнеме идентитетот. Започнавме интензивни активности за заштита на црквата „Св. Ѓорѓи“ во Курбиново. Го заштитивме и скопскиот аквадукт. Градот Охрид останува град на УНЕСКО. Правописот на македонскиот јазик е бесплатен за сите. Го јакнеме и унапредуваме македонскиот јазик“, напиша на својата facebook страна, премиерот Зоран Заев.

Слични Објави