ЗАПОЧНА ЗАПИШУВАЊЕТО НА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ, КОИ САКААТ ДА ЗЕМАТ УЧЕСТВО ВО ПРОЕКТОТ „ТВОРИЛНИЦА“ НА ЗДРУЖЕНИЕТО „ЗДРАВЕЈ“ ОД ГРАДОТ СКОПЈЕ

//

Започна запишувањето на деца и младинци од 7 до 18 години во иницијативите на проектот „Творилница“ финансиран од Бугарската помош за обнова и развој обезбедена од бугарското МНР и реализиран од невладината организација Здружение на граѓани „Здравеј“ Скопје.

Во склоп на проектот се предвидени следните активности:

Детски ликовни клубови за сликарство, графика, скулптура, ликовна уметност, калиграфија, иконографија, графити и улична уметност како средство за социјална комуникација.

Предвидено е формирање на клуб за читатели и писатели , вклучително совладување на вештини за брзо читање и брзо пишување, репродукција на текст од усна и писмена форма, стенографија и креирање на авторски текстови. Ќе се формира и музичко -театарска група која ќе вклучува детски хор, оркестар, театар, музичко и сценско звучно окружување, сценско однесување и импровизација, запознавање со различни музички стилови и други.Теоретската и практичната обука на децата и младите ќе се спроведува преку примена на ефективни технологии во процесот на учење и стимулирање на креативните вештини на децата.

Запишувањето за учество во активностите во склоп на проектот „Творилница“ се врши преку e-mail адресата: proekti@bgschool.mk. На истата e-mail адреса ќе можете да ги поставите сите ваши прашања поврзани со активностите, коишто ќе се одвиваат во склоп на проектот.

Претходна статија

ГЕБЕЛС МЕЃУ НАС…

Следна статија

„СРЕЌНА СРЕДА“ ДОНЕСЕ МАЛКУ РАДОСТ НА САМОХРАНА МАЈКА НА ТРИ ДЕЦА

Најново од Вести