Здружение ДЕЛО Скопје: Најостро го осудуваме вандалскиот и варварски начин на протестирање во Охрид

//

Здружение ДЕЛО Скопје, најостро го осудува вандалскиот и варварски начин на протестирање. Уставно загарантираното право на протест не може да биде дерогирано со дејствија на насилство и говор на омраза. Ја известуваме јавноста дека ќе бидат превземени правни дејствија за секој говор на омраза и насилничко однесување против секој субјект кој е иницијатор на истите. Здружението Цар Борис III е регистрирано согласно позитивните законски прописи на Р.С.Македонија и истото има свои права и должности кои ги исполнува согласно Уставот на Р.С.Македонија и Законот за здруженија и фондации на Р.С.Македонија.Претходна статија

(Видео) „Татари и фашисти“ скандираат протестантите пред бугарскиот клуб во Охрид

Следна статија

Петровска: Решавањето на отворените прашања на Балканот клучно за заедничката безбедност

Најново од Вести