ЗДРУЖЕНИЕТО НА ВАНЕ ЦВЕТАНОВ „ЗЕЛЕНА ЛУПА“ НЕПОДОБНО И ЗА НОВАТА ВЛАСТ?

//

Човекот кој меѓу првите му се спротивстави на режимот на Груевски и си поднесе оставка како шеф на Агенцијата за спречување перење пари, со јасна аргументација дека не сака да учествува во криминалиите на тогашната власт (потег за кој плати и солидна цена, по затвори и притвори) и застана зад промените, што требаше да дојдат по заминувањето на поранешната владејачка врхушка, денеска се огласи со први критики кон министерот за финансии Драган Тевдовски. Неговото здружение „Зелена лупа“ по девети пат е одбиено од страна на министерството за својот проект за пробација. Се поставува прашањето: Дали здружението на Цветанов е неподобно и за новата власт?

Претходна статија

КОНФЕРЕНЦИЈА – 4 СЕЗОНИ ЕКОТУРИЗАМ ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН

Следна статија

СКОПЈЕ ПОД ВОДА-ПЕЛИСТЕР ВО ЃУБРЕ

Најново од Вести