| |

ЗЕМОН: ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ Е НЕФУНКЦИОНАЛЕН

Се согласувам со Венецијанската Комисија дека Законот за јазици не е функционален, изјави пратеникот од коалицијата на СДСМ, Рубин Земон, во интервју за „ Лидер“, додавајќи и дека според него Охридскиот рамковен договор, исто така, е нефункционален и е во длабока криза.

„Мислам дека веќе дојде период, а веќе се свесни и главните фактори кои што го потпишаа Рамковниот договор, дека тој договор е веќе во сериозна криза и дека е нефункционален. И овој закон кој што сега го спомнавте, за јазиците, кога имавме посета ние од комисијата, не е функционален“, рече Земон.

Слични Објави