|

Зоран Трифуновски е нов директор на Железници

Владата го назначи  Зоран Трифуновски за нов директор на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура Железници на Република Северна Македонија – Скопје.

Трифуновски доаѓа на местото на Хари Локвенец кој претходно денес си поднесе оставка.

Локвенец за „Макфакс“ изјави дека се повлекува од функцијата поради лични причини.

Владата на денешната седница ја прифати оставката.Слични Објави