ЗОШТО МАЖИТЕ ГУБАТ ИНТЕРЕС ПОСЛЕ СЕКСОТ?

Некои односи едноставно не успеваат да се развијат во врска. И ова е сосема нормално. Но, честопати и мажите и жените влегуваат во сексуална забава со сосема различни идеи за тоа што понатаму ќе следува.
Што може да го натера мажот да изгуби интерес по сексот?

loading...

Тој е ИГРАЧ и сè што му треба е само секс. Постојат фази во животот на мажот во кои тој бара само сексуален контакт и ништо повеќе. Дали ова ќе се случи во неговите 20, 30 или 50 години, не можеме да претпоставиме. Секој е различен. Сексуалниот контакт го подигнува егото на мажот, особено на играчот, кој дури и во врска останува таков. Затоа, пред да започнете друг вид на блискост, побарајте знаци за предупредување, освен ако не барате само забава.

Страста го заслепила. Често се случува силната сексуална привлечност да се меша со заљубувањето. Причината поради која мажот изгубил интерес по сексот е што можеби навистина имал намера да се обиде да воспостави сериозна врска со вас, но во одреден момент сфатил дека не ве познава доволно добро или не сака одредени одлики на вашиот карактер. Страста ја менува нашата вистинска визија и лесно може да нè измами дека има хемија меѓу нас.


loading...

Нема сексуална хемија. Важна е за двата пола и ова е уште една причина мажот да изгуби интерес по сексот. Сексуалната некомпатибилност е сосема нормална. Понекогаш е потребно повеќе време да се прилагодите, да се запознаете и да откриете кој што сака. Но, дали има желба за ова, јасно е уште на почетокот на врската. Честопати кога нема хемија на емоционално ниво, неа ја нема и во спалната соба.

Стравува дека вашата врска се продлабочува. Како емотивни суштества, жените имаат поголема веројатност да станат приврзани после добар секс. Тогаш тие со своето однесување почнуваат да покажуваат дека очекуваат меѓу нив нешто повеќе од секс. Кога мажот не е на оваа фреквенција, тој се повлекува, губи интерес, бидејќи во оваа фаза од неговиот живот можеби нема да има потреба да создава сериозна врска.