| |

1.135 КОВИД-ПАЦИЕНТИ СЕ ЛЕКУВААТ ВО БОЛНИЦИТЕ ВО ЗЕМЈАТА, СЛОБОДНИ СЕ 280 КРЕВЕТИ

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на коронавирусот што се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците во земјата е 1.135 и има речиси 280 празни болнички кревети во ковид-центрите, информираат од Министерството за здравство.

Од таму додаваат дека во изминатите 24 часа во ковид-центрите во болниците во земјата, со исклучок на главниот град, е пријавено дека се лекуваат вкупно 652 пациенти позитивни и суспектни на вирусот.

„Во болницата во Битола се хоспитализирани 63 пациенти позитивни и суспектни на Ковид-19. Во болницата во Штип се хоспитализирани 43 пациенти. На инфективното одделение во Тетово има 25 пациенти, во Велес се лекуваат 51 болен, а во Куманово 95 пациенти позитивни и суспектни на Ковид-19. Во ковид-центарот во Охрид се хоспитализирани 90 пациенти, во Прилеп – 104, во ковид-центарот во Гостивар – 26, а во Струга – 20 болни. Во болницата во Струмица хоспитализирани се 39 пациенти, во Кочани – 6, во Кичево – 7, во Кавадарци – 67, а во Гевгелија – 16 лица позитивни и суспектни на вирусот“, се наведува во соопштението на Минисистерството, во кое се додава дека бројките се менуваат од час на час според направените приеми и исписи на пациенти.Слични Објави