29 НОВИ СЛУЧАИ НА ЗАБОЛЕНИ ОД КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА

Во изминатите 24 часа се регистрирани 29 нови случаи на коронавирус во земјата, објави Фејсбук страната на Министерството за здравство.

По градови: Скопје (20), Куманово (3), Велес (3), Прилеп (2) и Дебар (1). Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 177 лица, објави Министерството за здравство.