CONSERVATIVE.MK: НА МАКЕДОНИЈА И СЕ ЗАКАНУВА ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА

//

Никогаш помалку родени во историјата на Македонија! Само 50,9% Македонци ??, додека пак 49,1%.


„2017-та година беше најлоша година според бројот на родени Македонци – само 11.260, но по сè изгледа дека тоа не беше дното. Според податоците излезени минатиот месец, бројот на родени Македонци во Република Македонија е само 10.862. Никогаш помалку родени немало во историјата! Уделот на Македонците во вкупниот број на родени во Македонија е 50.9%, еден од најниските забележани во историјата“, вели Стјепан Покупец од Conservative.mk

На Македонија ѝ се заканува вистинска демографска катастрофа. Веќе во првите 4 месеци од 2019-та година имаме за цели 940 деца помалку родени во однос на историски најлошата 2018-та, стои во соопштението на Conservative.mkПретходна статија

ШИМПАНЗОТО КОКО НАЈДЕ НОВИ ДРУГАРИ И ПРЕКРАСЕН ДОМ ВО ЗОО СКОПЈЕ

Следна статија

ШЕФОТ ЗА СЛИКАЊЕ, МИЛЕ ЗА ШТРАЈК СО ГЛАД

Најново од Вести