АНАЛИТИЧАРОТ ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ ГО ПОВИКУВА СПАСОВСКИ ДА АПСИ ЗА ПУКАЊЕ НА СВАДБИ

//

„ Министерот за внатрешни работи не е доволно само да се чуди, зашто некој на свадба се весели со пукање од огнено оружје. Бидејќи станува збор за кривично дело, он е должен сторителите веднаш да ги апси“, пишува познатиот аналитичар, поранешен политичар и борец против корупцијата Џевдет Хајредини, во материјал објавен во Civilmedia.

„Една од причините зошто оваa навика и натаму е присутна кај еден заостанат слој граѓани, г. Министер, е и неказнивоста и селективноста“- вели уште Хајредини во својот текст.

Претходна статија

НЕСОВЕСНИ СОПСТВЕНИЦИ НА КУЧИЊА ВО КАПИПШТЕЦ ПОЧНАА ДА ОСТАВААТ КЕСИ СО КУЧЕШКИ ИЗМЕТ ПО ТРЕВНИЦИ

Следна статија

ДАВИДОВИЌ: РУСКОСКА ДА СЕ ИЗЈАСНИ ЗА ЈАНЕВА

Најново од Вести