|

Асаф Абдурамани именуван за нов в.д. директор на Фондот за здравствено осигурување

Владата на седница го именуваше Асаф Абдурамани за в.д. директор на Фондот за здравствено осигурување.

Ова се случува откако беше констатирана оставката на досегашниот прв човек на Фондот, Фатон Ахмети.

Ахмети претходно денес на социјалните мрежи информираше за оставката, образложувајќи дека ќе се фокусира на партиските обврски, со максимална посветеност во остварувањето на визијата на лидерот на ДУИ, Али Ахмети.Слични Објави