БЕЛАТА КНИГА НА ЈАЗИЧНИОТ СПОР МЕЃУ БУГАРИЈА И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА УТРЕ ВЛЕГУВА ВО ПЕЧАТНИЦА

„Бела книга на јазичниот спор меѓу Република Бугарија и Северна Македонија“ влегува во печатница. Веста ја соопшти преку својот facebook профил раководителот на авторскиот тим проф. Спас Ташев, поранешен директор на Бугарскиот културен центар во Скопје.

loading...

„Утре влегува во печатница. На лагите се некогаш треба да им се спротивставиме“, пишува Ташев над фотографија од Белата книга.

loading...

Извор: zoom.mk