БОГОЈАВЛЕНИЕ (ВОДИЦИ) НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА ПРАВОСЛАВНИТЕ ГРАЃАНИ

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека 19 јануари 2021 година (вторник), Богојавление (Водици) е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија.

loading...

Неработниот ден е прогласен согласно со Законот за празниците(„Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07).

Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот Богојавление (Водици) на граѓаните од православната вероисповед.


loading...