БОРИСОВ: ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е БУГАРСКИ РЕВОЛУЦИОНЕР И МАКЕДОНСКИ ВОЈВОДА

„Денес се навршуваат 118 години од трагичната смрт на големиот бугарски револуционер и македонски војвода Гоце Делчев, кој го даде својот живот за слободата и автономијата на Македонија и Одринско.

Гоце Делчев е еден од најсилните симболи на нашата заедничка историја“, пишува Борисов во објавата на Фејсбук.

Инаку, ликот и етничкиот идентитет на Гоце Делчев е едно од отворените прашања меѓу Скопје и Софија.