БРОЈОТ НА ЗАГИНАТИТЕ РУДАРИ ВО МИЈАНМАР СЕ ЗГОЛЕМИ НА 110

Бројот на загинатите рудари од свлечиштето во рудник за жад во Мјанмар се зголеми на 110, јави ДПА.

BBC претходно јави за 50 загинати рудари, навестувајќи дека во несреќата има повеќе настрадни и дека тие се затрупани.

Светските медиуми јавуваат дека свлечиштето било предизвикано од поројни дождови.