Бугарскиот Парламент даде зелено светло за РС Македонија

//

Бугарскиот Парламент го одобри предлогот на Демократска Бугарија за средување на односите меѓу Бугарија и РС Македонија што беше прифатено и од Комисијата за надворешни работи на бугарскиот Парламент.

За предлогот на Демократска Бугарија гласаа 170 пратеници, против беа 37 а 21 беа воздржани.
Со овој потег бугарскиот Парламент даде зелено светло за почеток на преговорите на РС Македонија со ЕУ.Претходна статија

БГНЕС објави документ: Ништо во просесот на пристапување на РСМ во ЕУ не може да се толкува како признавање на македонскиот јазик

Следна статија

Села со критики до Рама за пристапот кон Бугарија „Се претвора во адвокат на Македонија и Србија“

Најново од Вести