| |

БУГАРСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО РАТИФИКУВАШЕ ДОГОВОРОТ ЗА ЧЛЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО НАТО

Со 140 гласа “за” и ниту еден против бугарското народно собрание го ратификува протоколот за зачленување на Република Македонија во НАТО. На денешното ратификување не присуствуваа пратениците од левицата. На ратификувањето присуствуваше и претседателот на македонскиот парламент Талат Џафери кој и се заблагодари на Бугарија за поддршката.

Слични Објави