Мектиќ: Повторно активирана маршрутата на мигрантите преку Западен Балкан

//

Босанскиот министер за безбедност Драган Мектиќ предупреди дека маршрутата на мигрантите преку Западен Балкан повторно е активирана и значително се зголемува бројот

Повеќе

Мерки против неконтролирано горење отпад на нестандардни депонии

//

Ажурираниот национален имплементационен план за редукција и елиминација на перзистентните органски загадувачи опфаќа и препорачува повеќе акции како наредни чекори за исполнување

Повеќе

Владата ја одобри првата гринфилд инвестиција од Планот за економски раст

//

Владата на вчерашната седница донесе одлука за согласност на Договорот за долготраен закуп на градежно земјиште во Технолошко индустриската развојна зона Скопје

Повеќе

Крајната десница во Полска- шанса и закана за владејачката гарнитура

//

Кога активисти од Источна Полска патувале кон Варшава, за да учествуваат во демонстрација на крајната десница, локалниот градоначалник од владејачката партија “Право

Повеќе