Mеѓународна научна конференција на тема: „Кон подобра иднина: Владеење на правото, демократија и полицентричен развој“

//

Правниот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, организира меѓународна научна конференција на тема: „Кон подобра иднина: Владеење на правото, демократија

Повеќе

Вашингтон му дал зелено светло на МОСАД за ликвидацијата на ирански генерал

//

Кувајтскиот весник Al-Jareeda соопшти дека Вашингтон и дозволил на израелската служба за надворешно разузнавање Мосад да го ликвидира командантот на иранските Сили

Повеќе

Толкувачки приближувања кон иконата на Рождеството Христово

/

Несомнено, православната икона на Рождеството Христово е најинтересниот случај во иконографиjата, од толкувачки, догматски поглед. Се оформила во ранохристијанскиот период[1], разликувана во

Повеќе