Отец Јаков: Бадникови гранчиња е исклучиво српски обичај, кој не го негува ниту една од Православните Цркви

//

Отец Јаков, игумен на манастирот Св. Антониј Велики, Ново Село, струмичката епархија на МПЦ-ОА, во интервју за порталот „Покајание.мк“, зборува за чествувањето

Повеќе

Крајната десница во Полска- шанса и закана за владејачката гарнитура

//

Кога активисти од Источна Полска патувале кон Варшава, за да учествуваат во демонстрација на крајната десница, локалниот градоначалник од владејачката партија “Право

Повеќе