Д. ТАЛЕСКИ: ПО ПОТПИШУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ СО БУГАРИЈА ТРГОВСКАТА РАЗМЕНА МЕЃУ ДВЕТЕ ЗЕМЈИ СЕ ПОКАЧИ ЗА 12 %

//

Претставникот на Владата на Република Македонија Дане Талески, кој беше дел од говорниците на конференцијата „Македонски перспективи-Како во Европа?“ истакна дека по потпишувањето на Договорот за добрососедство со Бугарија, трговската размена меѓу двете земји се зголемила за 12 %. Талески додаде дека со потпишувањето на договорите со Грција и Бугарија Македонија затворила многу важни прашања и може да се концентрира на својот пат кон влез во Европската Унија и НАТО.Претходна статија

КРВАВА ТЕПАЧКА ВО ГОСТИВАР- СЕ КОРИСТЕЛЕ ХЕБЛА, СЕКИРИ, ТУПАНИЦИ

Следна статија

П.КОЛЕВ: ПАТНИ ТРОШОЦИ ЗА ЕВРОПСКА МАКЕДОНИЈА И ЗА ИМЕТО ШТО НЕ ГО ДАВАМЕ

Најново од Вести