| |

ДЕН ДОНЧЕВ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА ОД ДИРЕКТОР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Ден Дончев си поднесе оставка од местото директор на Фондот за здравство, дознава „Републикa“.

Тој како причина за оставката наведува здравствени и семејни причини.

Дончев тврди дека оставката планирал да ја даде по изборите кои требаше да се одржат на 12 април но бидејќи тие не се случија, а најлошото со корона вирусот поминало сега почувстувувал вистинско време да го стори тоа, пишува „Република“.

Името на Дончев се поврзуваше со две големи афери, едната и доби назив „Рекет“ 2. Сопственичката на „Диамед“ го обвини Дончев дека се обидел да спречи странска инвестиција да влезе во Македонија.Слични Објави